0
Select Page

A vimage app Kft. vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból az „AI, objektumfelismerési- és képmanipulációs fejlesztések a Vimage-ben” című projekt megvalósítására.

 

A kedvezményezett neve – vimage app Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

 

A projekt címe – „AI, objektumfelismerési- és képmanipulációs fejlesztések a Vimage-ben”

 

A szerződött projekt összege – 32 174 365 Ft
A szerződött támogatás összege – 19 304 619 Ft
A támogatás mértéke (%-ban) – 60,00 %
A projekt kezdésének dátuma – 2021.01.01.
A projekt befejezési dátuma – 2022.08.31.
A projekt azonosító száma – 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00002

 

A projekt tartalmának bemutatása

 

A vimage csapata 2016. év óta dolgozik a saját fejlesztésű képmanipulációs mobil alkalmazásán, amely jelenleg a világ 192 országában érhető el az android és iOS felhasználók számára. Az elsődleges célpiaca a terméknek influencerek, illetve social media szakemberek.

 

Az alkalmazás a kezdeti funkciók óta jelentős magas hozzáadott értékkel előállított funkciókkal került kiegészítésre. Az alkalmazás jelenleg a 3-as fő verziószámmal található meg az android platformon. Ezzel a verziószámmal jelent meg a nagy nyilvánosság előtt a mesterséges intelligenciával támogatott képmanipulációs funkció, amely könnyíti és támogatja a felhasználó alkotási folyamatát.

 

A projekt elsődleges célja, hogy adaptív innovációs tevékenység végzésén keresztül a projekt csapat, ahová jelentős humán erőforrás bevonása történik, tovább fejlessze a meglévő képmanipulációs mesterséges intelligencia technológiát és új eljárást hozzon létre a pontosabb és hatékonyabb funkció működés érdekében. A projekt másodlagos célja, hogy a fejlesztő csapat munkája során kapott eredményeket felhasználva új képszegmentálási technológiák metódusok kerüljenek implementálásra a meglévő felhasználói platformokon, amelyek piaci bevezetése rövid időn belül megtörténhet.

 

Három fő területen kívánjuk a fejlesztést végrehajtani:

 

1. Képszegmentálás: az általunk használt képanimációs technológiához elengedhetetlen a fotókon található részletek felismerése a különböző tartalmak szerint. Ezt mobil eszközökön, manuálisan időigényes és nehéz feladat. A mesterséges intelligencia segítségével automatikusan fel tudjuk ismerni ezeket a részleteket és kijelölni a felhasználóknak.

 

2. Objektum felismerés: A felhasználóknak pontosan kell elhelyezniük a mozgó hatásokat, amiben segíteni tudunk nekik. Ehhez fel kell ismernünk a képeken a megfelelő részeket, amelyre illeszteni tudjuk az effektusokat.

 

3. Képmanipuláció: Ezen a téren a legfőbb probléma, hogy a képre illesztett hatás – a képen használt színek miatt – szemre nem szép végeredményt ad. Ezen problémát igyekeznénk algoritmizáltan kiszűrni és biztosítani hogy csak szép végeredmény kerüljön a felhasználó szeme elé.

 

Olyan algoritmikus előrelépéseket kívánunk elérni, ami eredményeképp jobb felhasználói élményt biztosítunk ügyfeleink számára, valamint az algoritmikus hatékonyság növekedésével tovább javítja azt. A projekt végrehajásával azt várjuk, hogy felhasználói bázisunk további növekedést tud mutatni, a jobb felhasználói élményen, illetve a hatékonyság növekedésén keresztül pedig javulhat jövedelmezőségünk. Több ügyfelet és letöltést tudunk ezzel generálni, nagyobb forgalmat és jelentősebb volumen növekedést rövid idő alatt. Ezen új fejlesztések és funkciók jelentősen növelik a termék értékét és a cég megítélését.

 

Ezek alapján jól látható, hogy a videó egy majdnem 20%-al jobban fizető formátum a social media piacon dolgozók számára, a Vimage ezen a területen nyújt lehetőségeket és csökkenti le drasztikusan mind a belépési korlátot mind pedig a gyártási költségeket a szponzorált vagy hagyományos tartalmak előállítása esetében.